Телешко с ориз и зеленчуци

Продукти

  • 1 глава лук
  • 800 г телешко месо
  • 120 г ориз
  • 280 г гъби
  • 240 г моркови
  • 3 с.л. олио
  • 1 ч.л. вегета

Начин на приготвяне

  1. Месото се нарязва на порции, поръсва се с малко от вегетата и се запържва в горещото олио. Изважда се и се поставя в тавичка, покрива се с фолио, налива се малко вода и се пече до готовност. 
  2. Оризът се сварява в подсолена вода за 20 минути и се прецежда. 
  3. В същия тиган с мазнината от месото се задушават лукът и морковите. 
  4. Когато се карамелизират, се добавят гъбите и останалата част от вегетата. Зеленчуците се оставят да се запържат за 5-6 минути и се добавя свареният ориз. 
  5. Разбърква се и се сервира с готовото месо.