Телешко варено със зеленчуци

Продукти

  • магданоз
  • мащерка
  • зехтин
  • черен пипер на зърна
  • сол
  • 5 скилидки чесън
  • 2 бр. дафинов лист
  • 3 моркова
  • 1 ряпа алабаш
  • 1 глава целина
  • 1 стрък праз лук
  • 700 гр телешки шол

Начин на приготвяне

1. Измиваме и нарязваме месото на големи парчета. Почистваме целината, ряпата, праз лука и морковите и нарязваме всичко на едри парчета. По желание можем да оставим морковите цели.

2. Добавяме сол, черен пипер на зърна, дафиновия лист, зехтин и стрък мащерка. Поставяме тенджера на котлона и поставяме всички продукти. Доливаме гореща вода, като покриваме продуктите.

3. Препорчъваме ви да използвате тенджера под налягане. Може да използвате и обикновена тенджера, като трябва да се готви на слаб огън до готовност на месото. Сервираме топло, поръсено с нарязан на ситно магданоз.