Продукти
-
магданоз
-
мащерка
-
зехтин
-
черен пипер на зърна
-
сол
-
5
скилидки
чесън
-
2
бр.
дафинов лист
-
3
моркова
-
1
ряпа алабаш
-
1
глава
целина
-
1
стрък
праз лук
-
700
гр
телешки шол
Начин на приготвяне
1. Измиваме и нарязваме месото на големи парчета. Почистваме целината, ряпата, праз лука и морковите и нарязваме всичко на едри парчета. По желание можем да оставим морковите цели.
2. Добавяме сол, черен пипер на зърна, дафиновия лист, зехтин и стрък мащерка. Поставяме тенджера на котлона и поставяме всички продукти. Доливаме гореща вода, като покриваме продуктите.
3. Препорчъваме ви да използвате тенджера под налягане. Може да използвате и обикновена тенджера, като трябва да се готви на слаб огън до готовност на месото. Сервираме топло, поръсено с нарязан на ситно магданоз.