Телешко варено

Продукти

  • 0,5 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 0,5 връзка магданоз
  • 30 г масло
  • 60 г картофи
  • 100 г лук
  • 60 г домати
  • 80 г целина
  • 60 г моркови
  • 500 г телешки джолан

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме джоланa на парчета, заливаме го със студена вода и го варим на силен огън.
  2. Когато заври, отбираме пяната. Прибавяме малко сол, черен пипер на зърна и продължаваме да варим на тих огън.
  3. Когато месото се полусвари, прибавяме морковите и целината, нарязани на кубчета, а лукът - на четвъртинки, половинки или цели, ако главичките са малки.
  4. Нарязваме на парчета картофите и ги поставяме в последните 30 минути, а червените домати и магданоза - малко преди снемането от огъня.
  5. Сгорещяваме маслото, слагаме в него лъжица настъргани моркови, за да се оцвети и го прибавяме към готовото варено.