Тиквичка със суфле от коприва

Продукти

  • 50 г коприва
  • 1 яйце
  • 20 мл. сметана
  • 5 г пресен чесън
  • 10 г масло
  • 1 тиквичкa

Време: 35 мин.
Ниво: професионално

Large tikvichka sas sufle ot kopriva

Начин на приготвяне

  1. Нарежете измитата тиквичка по дължина и издълбайте вътрешността й.
  2. Издълбаната семчеста част бланширайте в подсолена вода. 
  3. Измийте и почистете копривата и я бланширайте. 
  4. Загрейте сметаната с жълтъка от яйцето.
  5. Задушете сварената коприва в масло с пресният чесън и прибавете загрятата сметана.
  6. Добавете сол и пипер на вкус. 
  7. Разбийте белтъка от яйцето “на сняг” и го прибавете към готовата смес.
  8. Разбъркайте внимателно и напълнете тиквичката с готовата смес. 
  9. Печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за около 10 минути. 
  10. Сервирайте ястието топло, като гарнирате с пресни домати пожелание.