Тирамису с филаделфия в чаша

Продукти

  • 3 яйца
  • 100 г захар
  • 200 г сирене "маскарпоне"
  • 50 г сирене "филаделфия"
  • 150 мл. еспресо
  • 100 г савойарди
  • 50 мл. амарето
  • 1 с.л. какао

Време: 30 мин.
Ниво: лесно

Large tiramisu s filadelfiya v chasha

Начин на приготвяне

  1. Отделяме белтъците и жълтъците на яйцата. 
  2. Разбиваме жълтъците със захарта, докато изсветлеят и стане пухкава смес. 
  3. Добавяме маскарпонето и филаделфията, и с тел разбъркваме до еднородна смес. 
  4. Отделно разбиваме белтъците на пяна, след което внимателно добавяме към другата смес. 
  5. В по-дълбока чиния или купа изсипваме кафето и към него добавяме ликьора. 
  6. В подходящи, по-широки в основата си чаши, сипваме малко от сместа на дъното. 
  7. Потапяме за кратко савойардите в кафето, защото те се напояват много бързо и има опасност да се разпаднат. 
  8. Редим един плътен пласт от тях, естествено начупвайки ги на удобни парчета. Отгоре отново крем, след това пак савойарди и завършваме с крем. 
  9. Поръсваме какао върху всяка чаша и оставяме да се охлади. 
  10. Ако след охлаждането какаото е попило в крема, преди сервиране може всяка чаша да поръсим отново с малко пресято какао.