Тирамису с лешници

Продукти

  • 100 гр. лешници
    смлени
  • 100 гр. какао
    на прах за поръсване
  • 50 гр. кафява захар
  • 200 мл. нес кафе
  • 50 гр. ром
    “Бакарди” или ликьор “Бейлис”
  • 500 гр. сирене "маскарпоне"
  • 250 гр. пудра захар
  • 2 пак. бишкоти

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме сиренето “Маскарпоне” с 250 гр. пудра захар до сгъстяване. 
  2. Потапяме бишкотите една по една, един път в кафето и един път в ликьора. 
  3. В тавичка редим - ред бишкоти, ред крем, като горния слой е от крем. Най-отгоре поръсваме с какао на прах, кафява захар и смлени лешници.  По желание гарнираме с няколко плода физалис.
  4. Поставяме десертът за 24 в хладилник. Сервираме добре охладен.