Продукти
-
100
гр.
лешници
смлени
-
100
гр.
какао
на прах за поръсване
-
50
гр.
кафява захар
-
200
мл.
нес кафе
-
50
гр.
ром
“Бакарди” или ликьор “Бейлис”
-
500
гр.
сирене "маскарпоне"
-
250
гр.
пудра захар
-
2
пак.
бишкоти
Начин на приготвяне
- Разбиваме сиренето “Маскарпоне” с 250 гр. пудра захар до сгъстяване.
- Потапяме бишкотите една по една, един път в кафето и един път в ликьора.
- В тавичка редим - ред бишкоти, ред крем, като горния слой е от крем. Най-отгоре поръсваме с какао на прах, кафява захар и смлени лешници. По желание гарнираме с няколко плода физалис.
- Поставяме десертът за 24 в хладилник. Сервираме добре охладен.