Тирамису с ром
Продукти
-
какао
на прах
-
1
ванилия
-
200
г
захар
-
400
мл
нескафе
-
3
белтъка
-
5
жълтъка
-
400
г
бишкоти
(италиански)
-
500
г
сирене "маскарпоне"
-
30
мл
ром
Начин на приготвяне
- Разбиваме белтъците на сняг, с една щипка сол.
- В друг съд разбиваме жълтъците със захарта, след това добавяме маскарпонето.
- После смесваме двата крема, като бъркаме леко с дървена лъжица и прибавяме ванилията.
- Рома добавяме към кафето (трябва да е поизстинало).
- Топим бишкотите в кафето, една по една, и ги нареждаме в тавичка, мажем с крем, и така до края.
- Отгоре наръсваме какао на прах, порцираме и сервираме.