Начин на приготвяне
- За блата: смесваме всички продукти и замесваме тесто, което точим на кори по около половин сантиметър дебели (4-5 броя, зависи дали ще са с по-малък или по- голям диаметър). Изпичаме ги поотделно в тавичка поръсена с брашно, в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 10 минути на блат. Оставяме ги да изстинат.
- За крема: Разбиваме яйцата с 1 ч.ч. захар и прясното мляко. Към сместа добавяме другата чаша захар, разбъркана с брашното. Слагаме на котлона и бъркаме докато се сгъсти и покаже първия мехур. Като отстраним от котлона, добавяме маслото, ванилията и какаото.
- След като блатовете са изстинали добре, ги заливаме един по един, като редуваме блат-крем. Оставяме 24 часа да престои, за да може блатовете да попият добре крема.
- По желание, може да поръсим тортата с ядки по избор.
|