Продукти
-
1
ч.ч.
вода
-
черен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
-
2
скилидки
чесън
накълцани на ситно
-
300
г
гъби
нарязана на едро
-
2
с.л.
зехтин
-
2
ч.ч.
тортелини
със спанак
-
2
стръка пресен
магданоз
-
20
г
сирене "пармезан"
-
1
с.л.
масло
Начин на приготвяне
- Сваряваме тортелините според инструкциите на опаковката, до полуготовност и ги отцеждаме.
- Междувременно запържваме гъбите заедно с чесъна, в зехтина, до омекване, за около 5-7 минути.
- Добавяме водата и овкусяваме със сол и черен пипер.
- Оставяме сосът да къкри, докато се изпари половината течност. Добавяме тортелините, пармезана и маслото, и разбъркваме.
- Сервираме ястието горещо, поръсено със ситно накълцан магданоз.