Продукти
-
150
гр микс
гъби
-
1
скилидка
чесън
-
1
глава
лук
-
2
средни
картофа
-
пресен
див лук
-
8
чери домати
-
сол
-
черен пипер
-
50
гр
масло
-
3
яйца
-
100
мл
сметана
-
50
гр
сирене "гауда"
Начин на приготвяне
1. Почистваме картофите и ги нарязваме на шайби. Бланшираме ги за около 5 мин., отцеждаме и оставяме да се охладят.
2. Нарязваме лук и чесън на ситно. Нарязваме чери доматите на половинки и пресния лук на ситно.
3. Разтопяваме маслото в тиган и задушаваме лука, чесъна и гъбите с малко сол и пипер. От гъбите можем да използваме - печурка, шитаке, челядинка, за да си направим микс.
4. В намаслена огнеупорна тавичка нареждаме кръгчетата картофи, гъбите с лука и чери доматите. Разбиваме яйцата със сметаната и заливаме продуктите.
5. Настъргваме сиренето отгоре и поставяме в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 мин. По желание декорираме с пресен босилек.