Традиционна постна питка |
|
Продукти
|
Време: 80
|
Начин на приготвяне1. Пресяваме брашното и оформяме кладенче, добавяме солта, олиото. 2. Размиваме маята с малко хладка вода и захарта. 3. Добавяме маята към брашното и още хладка вода, докато поеме и се оформи като гладко меко тесто. Размесваме добре върху кухненски плот около 5-7 минути. Оформяне на топка и оставяме тестото в набрашнена купа да втаса и удвои обема си, за около 30-40 мин. Покриваме го с домакинско прозрачно фолио. 4. Премесваме още веднъж тестото, след като е готово и оформяме питка. Отделяме малко от тестото за декорация. 5. Намазваме тавичка с олио и поръсваме с брашно. Слагаме питката и декорираме по желание. Намазваме отгоре с малко олио. Печем на 180 градуса на вентилатор или на 200 градуса в обикновен режим за около 40 минути. |