Трайфъл с горски плодове

Продукти

  • 120 г маскарпоне
  • 150 г заквасена сметана
  • 50 г сладко от боровинки
  • 50 г сладко от горски ягоди
  • 5 г мента
  • 20 г пудра захар
  • 50 г шоколадов кувертюр
  • 1 ампула ванилия
  • 20 г стафиди
  • 20 г кайсии сушени
  • 20 мл. порто
  • ягодов сироп
  • 1 бр. блат за торта малък, готов

Време: 25 мин.
Ниво: професионално

Large trayfal s gorski plodove

Начин на приготвяне

  1. В купа смесваме маскарпонето, заквасената сметана и пудрата захар.
  2. В друга купа разбъркваме конфитюр от горски ягоди и боровинки, добавяме ягодов сироп и порто.
  3. В кувертюра от шоколад сипваме затоплена сметана и разбъркваме до получаването на кремообразна смес.
  4. Сервираме в чаша, като на дъното сипваме сместа от ягоди и боровинки, отгоре покриваме с крема от маскарпоне. С конфитюра от ягоди и боровинки намазваме готов блат, с големината на чашата и оставяме за 5 минути да поеме сладкото. След това поставяме блата в чашата. Затваряме с крем от маскарпоне и покриваме едната половина със сместа от кувертюр и сметана. Декорираме с листенца мента.