Начин на приготвяне
- В купа смесваме маскарпонето, заквасената сметана и пудрата захар.
- В друга купа разбъркваме конфитюр от горски ягоди и боровинки, добавяме ягодов сироп и порто.
- В кувертюра от шоколад сипваме затоплена сметана и разбъркваме до получаването на кремообразна смес.
- Сервираме в чаша, като на дъното сипваме сместа от ягоди и боровинки, отгоре покриваме с крема от маскарпоне. С конфитюра от ягоди и боровинки намазваме готов блат, с големината на чашата и оставяме за 5 минути да поеме сладкото. След това поставяме блата в чашата. Затваряме с крем от маскарпоне и покриваме едната половина със сместа от кувертюр и сметана. Декорираме с листенца мента.
|