Царевични питки

Продукти

  • 10 г захар
  • 10 мл олио
  • 2 яйца
  • 20 г масло
  • 350 мл прясно мляко
  • 7 г мая суха
  • 100 г пшеничено брашно
  • 400 г царевично брашно
  • 2 г сол

Време: 85 мин.
Ниво: средно

Large tsarevichni pitki

Начин на приготвяне

  1. Смесваме двата вида брашно, пресяваме ги и правим кладенче.
  2. Затопляме съвсем леко прясното мляко и в него разтваряме маята, солта и захарта.
  3. Разтапяме маслото. Когато маята шупне, изсипваме прясното мляко в кладенчето, разбиваме яйцата и тях прибавяме към брашното.
  4. Омесваме тестото, като по време на месенето добавяме разтопеното масло и олиото.
  5. Оставяме тестото на топло място за 30 минути.
  6. След това го разделяме на топки по 80-90 грама и оформяме хлебчетата.
  7. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 30-35 минути.

* По желание в тестото може да прибавим различни видове ядки.