Царска туршия
Продукти
2 глави
целина
2 връзки
магданоз
2 глави
чесън
2
моркова
3 глави
карфиол
3 кг.
камби
за маринатата:
1 ч.ч.
олио
1,5 литър
вода
1,5 литър
оцет
2 ч.ч.
захар или мед, по избор
1 ч.ч.
сол
дафинов лист
бахар
черен пипер
Време:
40 мин.
Ниво:
лесно
Начин на приготвяне
Почистваме и нарязваме на парчета зеленчуците.
Разбъркваме ги добре.
Смесваме и сваряваме продуктите за маринатата.
Заливаме зеленчуците с врялата марината, бъркаме ги 5-6 минути, отцеждаме ги и ги подреждаме в буркани.
Бурканите доливаме с изстиналата марината.
Съхраняваме ги на студено място.