Ципура със сушени домати

Продукти

  • 2 ципури
  • сол
  • 30 гр масло
  • 50 гр пушен кашкаавал
  • 100 гр отцедени сушени домати
  • 6 бр гъби печурки
  • риган
  • зехтин

Време: 40 мин.
Ниво: лесно

Large tsipura sas susheni domati

Начин на приготвяне

1. Почистваме и измиваме добре ципурата. Посоляваме я отвътре и отвън. Нарязваме на половинки сушените домати и гъбите.

2. Взимаме домакинско фолио и го намазваме със зехтин. Поставяме всяка риба в отделно фолио. Намазваме отвътре и отвън с масло, поставяме нарязаните гъби и домати, поръсваме с риган и завиваме добре фолиото.

3. Печем 30 мин. на 180 градуса, като последните 10 мин. отваряме фолиото и поръсваме по желание с настъргания пушен кашкавал. Оставяме да се запече до златисто. За гарнитура можем да приготвим зелена салата.