Туршия от бейби моркови

Продукти

  • 10 бр. бахар
    , зърна
  • 2 с.л. сол
  • 6 с.л. оцет
  • 2 кг моркови
  • 1 с.л. захар
  • 8 скилидки чесън
  • 2 връзки копър
    , сушен

Начин на приготвяне

  1. Бейби морковчетата се измиват. Ако се използват обикновени моркови, се разрязват на три. 
  2. На дъното на литров буркан се слагат 2-3 скилидки чесън, клонче сух копър и няколко зърна бахар. 
  3. Морковите се слагат в бурканите. На котлона се загрява саламурата от оцет, сол, вода и захар. Налива се от нея във всеки буркан. 
  4. Бурканите се затварят добре със здрави капачки и се преваряват за 10-15 минути. 
  5. Държат се 1 седмица на тъмно и топло, като от време на време се обръщат с капачките надолу.