Туршия от лукчета

Продукти

  • 5 кг. арпаджик лук малки глави лукчета
  • за маринатата:
  • черен пипер
  • 50 г синап
  • 10 зърна бахар
  • 300 г захар
  • 1 ч.л. карамфил счукан
  • 5 бр. дафинови листа
  • 2 л. оцет 6 градуса

Време: 45 мин.
Ниво: лесно

Large turshiya ot lukcheta

Начин на приготвяне

  1. Обелваме и сваряваме леко лукчетата в посолена вода.
  2. Прецеждаме ги и ги слагаме в буркани.
  3. Между тях слагаме поставени в торбички малко дафинов лист, черен пипер и синап.
  4. Смесваме всички продукти за маринатата и ги сваряваме.
  5. След като изстине маринатата заливаме лукчетата и затваряме бурканите.