Продукти
-
200
мл
олио
-
600
г
брашно
-
2
яйца
-
2
пак.
ванилия
-
0,5
ч.л.
сол
-
1
ч.ч.
кисело мляко
-
0,5
ч.л.
сода
Начин на приготвяне
- Поставяме содата в киселото мляко (което е добре да е на стайна температура) и го бъркаме докато шупне.
- Пресяваме брашното заедно с ванилията през сито, над пластмасова купа. В средата на брашнената купчинка правим кладенче. Над него чукваме яйцата едно по едно. Добавяме киселото мляко и солта. Събираме тестото, постепенно на топка. Трябва да бъде меко, за да може да се разточи кора, която да е с дебелина около половин сантиметър. Вземаме ножче или подходяща чаша и изрязваме кръгчета или формички по избор.
- Включваме котлона да загрява и слагаме тиган с олио. Поръсваме го отгоре със сол.
- Пържим бухтите в загрята мазнина, до златисто. Изваждаме ги с помощта на вилица, като отцеждаме добре от мазнината.
- Преди сервиране по желание може да ги поръсим с малко пудра захар.