Начин на приготвяне
- На дъното на дълбок съд слагаме 2-3 цели листа от зелето, за да направим канапе.
- Върху него нареждаме вече нарязаното на ситно и почистеното от кочани зеле, прибавяме една суха чушка, олио на вкус и червен пипер, също така и част от нарязаните на едри кубчета свински гърди. Покриваме със зеле.
- Редуваме ред зеле, месо, чушка, олио и червен пипер до изчерпване на количеството продукти.
- Най-отгоре прибавяме 3 с.л. мас и покриваме цялата смес с още 2 или 3 цели листа зеле.
- Добавяме зелевия сок, който не трябва да покрива цялата смес.
- Слагаме съда върху добре нагорещен котлон, докато заври и след това намаляваме силата на огъня.
- Оставяме да къкри на тих огън около 3 часа.
- От време на време развъртаме съда, за да не загори.
- Сервираме горещо.
|