Начин на приготвяне
- Разтопяваме шоколада с 250 мл. от водата до кипване.
- Прибавяме лицитина и оставяме за 10-20 минути в хладилник.
- След това пасираме шоколада до получаване на пяна, която отделяме и поставяме във фризер, до замръзване.
- От захарта и малко вода правим карамел, който оформяме във форма по желание, върху хартия за печене.
- За хайвера от ягоди: Ягодите изцеждаме на сок. Прецеждаме го и прибавяме алгината. Разбъркваме до пълно разтваряне. В отделен съд към водата прибавяме калция. Накапваме сока от ягоди в калцираната вода. По този начин получаваме „хайвер”, който изплакваме в студена вода (за отмиване на калциевия разтвор).
- Преди сервиране, напълваме кошничката с "въздуха" от шоколад и поръсваме с хайвера от ягоди.
|