Вегетарианска мусака

Продукти

  • сол на вкус
  • 1 връзка магданоз
  • 3 скилидки чесън счукан
  • 3 домата
  • 4 моркова
  • 2 глави лук
  • 1 кг. картофи
  • 4 тиквички
  • черен пипер на вкус
  • 1,5 ч.ч. сирене натрошено
  • за заливката:
  • 1 кофичка кисело мляко
  • 2 яйца

Време: 45 мин.
Ниво: лесно

Large vegetarianska musaka

Начин на приготвяне

  1. Загряваме мазнината в тавичката. През това време в купа смесваме и разбъркваме нарязаните на кръгчета тиквички, лук, морковите, доматите,счукания чесън, магданоза,черен пипер и сол на вкус. Изсипваме сместа в тавичката и запичаме докато омекнат зеленчуците.
  2. Намазняваме друга тавичка. Нареждаме половината картофи. Слагаме половината смес със тиквички. Поръсваме със сирене. Нареждаме останалата половина от картофите и тиквичките. Поръсваме със сиренето. Доливаме малко гореща вода и слагаме във фурната.
  3. Печем докато картофите омекнат .
  4. Разбиваме яйцата и киселото мляко. Заливаме мусаката. 
  5. Печем в умерена фурна (180 градуса), докато заливката придобие златист цвят.