Начин на приготвяне
- Обелваме и рендосваме ябълките на едро. Разбъркваме ги с канелата.
- Разделяме сместа на три равни части.
- В купа разбъркваме добре брашното, захарта, гриста и содата.
- И тази смес разделяме на три части.
- В дълбока намаслена тавичка, или форма за сладкиш, започваме да редим както следва: 1 ч.ч. от сухата смес, 1 ч.ч. от ябълковата смес, суха смес и така докато свърши сместа. След като завършим, надупчваме повърхността с вилица и разливаме разтопеното масло.
- (По желание може да "затворим" сладкиша с последната част от брашнената смес, като го натиснем с лъжица и оформим с пръсти по крайщата, след като добавим маслото).
- Печем на 180 градуса, до лека коричка.
- Сладкишът сервираме студен и по желание поръсен с пудра захар.
|