Ябълков щрудел с орехи

Продукти

  • олио
    , за намазване
  • 1 ч.ч. орехи
  • 0,5 пак. канела
  • 1,5 ч.ч. захар
  • 5 ябълки
  • 1 пакет кори за баница
    фини

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и настъргваме ябълките на едро ренде. Смиламе орехите. 
  2. В купа смесваме и разбъркваме добре ябълките, канелата, захарта и орехите.
  3. Напръскваме всяка кора с олио (по желание, може да ползваме и разтопено масло). Прегъваме кората на две и поръсваме със сместа от ябълки. 
  4. Прегъваме корите, наръсваме ги с олио и ги навиваме на пура. И така, докато свършат корите. 
  5. Така получените пури, подреждаме в намаслена тава.
  6. Поръсваме всички пурички отгоре с малко олио и ги печем в предварително загрята фурна, на 200 градуса, до зачервяване - около 50 минути до час - в зависимост от фурната.
  7. След като извадим щруделът от фурната, го покриваме с кърпа. 
  8. По желание, след като изстине може да го поръсим с пудра захар.