Начин на приготвяне
- Почистваме и настъргваме ябълките на едро ренде. Смиламе орехите.
- В купа смесваме и разбъркваме добре ябълките, канелата, захарта и орехите.
- Напръскваме всяка кора с олио (по желание, може да ползваме и разтопено масло). Прегъваме кората на две и поръсваме със сместа от ябълки.
- Прегъваме корите, наръсваме ги с олио и ги навиваме на пура. И така, докато свършат корите.
- Така получените пури, подреждаме в намаслена тава.
- Поръсваме всички пурички отгоре с малко олио и ги печем в предварително загрята фурна, на 200 градуса, до зачервяване - около 50 минути до час - в зависимост от фурната.
- След като извадим щруделът от фурната, го покриваме с кърпа.
- По желание, след като изстине може да го поръсим с пудра захар.
|