Ябълков сладкиш

Продукти

  • 1 ванилия
  • 1 бакпулвер
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. брашно
  • 4 яйца
  • 1 пак. масло
    (125 г)
  • 4 ябълки
  • 1 пак. бисквити
    чаени

Начин на приготвяне

  1. В правоъгълна тавичка разтопяваме маслото и подреждаме на дъното бисквитите.
  2. Отгоре поставяме нарязаните на тънки резенчета ябълки.
  3. Разбиваме последователно с миксер яйцата със захарта, брашното с бакпулвера и ванилията.
  4. Получената смес изливаме равномерно върху ябълките и печем около 40 минути.
  5. След като изстине, по желание, поръсваме с пудра захар и режем на ромбчета.