Продукти
-
250
г
брашно
-
щипка
сол
-
1
пак.
бакпулвер
-
щипка
сода
-
3
яйца
-
20
г
портокалов сок
-
130
г
захар
-
50
г
олио
-
50
г
масло
разтопено
-
200
г
ябълки
много ситно нарязани (около 1 ч.ч.)
-
50
г
орехи
смлени
-
1
ч.л.
канела
-
0,5
ч.л.
кафе
-
1
с.л.
портокалови корички
Начин на приготвяне
- Смесваме и разбъркваме всички „сухи“ съставки, след това всички „мокри“ (ябълката е към мокри).
- Прибавяме „сухите“ към „мокрите“ и разбъркваме, не много продължително.
- Изсипваме сместа във формичките за кексчета (намазани с масло и охладени) и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 20-25 минути. (Първо ги охлаждаме във формичките 5-10 минути, след което ги изваждаме до пълното им изстиване).