Ябълкови мъфини с канела и лимонови корички
|
Продукти
-
1
ч.л.
канела
-
60
г
орехи
, смлени
-
220
г
ябълки
, много ситно нарязани
-
50
г
масло
, разтопено
-
50
г
олио
-
130
г
захар
-
20
г
лимонов сок
-
3
яйца
-
1
пак.
бакпулвер
-
260
г
брашно
-
0,5
ч.л.
кафе
-
1
с.л.
лимонови корички
|
Време: 55 мин.
Ниво: лесно
|
Начин на приготвяне
- Смесваме и разбъркваме всички "сухи" съставки, след това всички „мокри“ (ябълката е към мокри).
- Прибавяме "сухите" към "мокрите" и разбъркваме, не много продължително.
- Изсипваме сместа във формичките за кексчета (намазани с масло и охладени) и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 20-25 минути. (Първо ги охлаждаме във формичките 5-10 минути, след което ги изваждаме до пълното им изстиване).
|