Продукти
-
500
г
ягоди
-
55
г
захар
фина
-
3
с.л.
балсамов оцет
-
250
г
сирене "маскарпоне"
-
2
с.л.
пудра захар
-
1
ч.л.
ванилова есенция
Начин на приготвяне
- Измиваме и нарязваме ягодите на тънки ивички.
- В купа разбъркваме ягодите, балсамовият оцет и захарта. Покриваме ги и ги поставяме в хладилник за 20 минути.
- Междувременно в малка купа разбъркваме сиренето, пудрата захар и ваниловата есенция.
- Взимаме 4 чаши за сервиране. Слагаме малко от ягодовата смес, отгоре от маскарпонето, и така до върха на чашата.
- По желание най-отгоре гарнираме с ягоди.