Ягоди с шоколад

Продукти

  • 50 г бял шоколад
  • 250 г млечен шоколад
  • 15 бр. ягоди

Начин на приготвяне

  1. Измиваме ягодите.
  2. На водна баня разтапяме първо млечният шоколад.
  3. Изчакваме съвсем леко да се охлади и потапяме ягодите - да се покрие три четвърти от тях или почти целите.
  4. Слагаме ги върху хартия за печене "FINO".
  5. На водна баня разтапяме и белият шоколад.
  6. С лъжица или малък черпак, поливаме наредените върху хартията шоколадови ягодки с белият шоколад.
  7. Изчакваме да се втвърдят или ги слагаме за около 20-25 минути в хладилник да стегнат.
  8. Сервираме ягодките със стайна температура.