Продукти
-
1
ч.ч.
сметана
-
1
ч.ч.
вода
-
3
белтъка
-
2
ч.ч.
захар
-
4
ч.ч.
ягоди
-
1,5
с.л.
желатин
Начин на приготвяне
- Накисваме желатина във водата.
- Изстискваме ягодите така, че да се получи около половин чаша сок. Запазваме остатъка от тях.
- Към сока прибавяме захарта и малко вода, и го варим на слаб огън, докато се получи сироп.
- В сиропа слагаме останалите ягоди и варим още 10 минути, след което прибавяме желатина и бъркаме, докато се разтвори.
- Прецеждаме сместа и я оставяме да изстине.
- През това време разбиваме белтъците на пяна и ги прибавяме към прецедената смес. Разбиваме сметаната, изсипваме я в ягодовата смес и отново разбиваме.
- Разливаме муса в чаши и го изстудяваме преди сервиране.
- По желание, гарнираме с малко ягоди, цели малини и шоколад.