Ягодово-кремово руло

Продукти

  • 4 яйца
  • 1 ч.л. ванилия течна
  • 0,7 ч.ч. захар
  • 0,7 ч.ч. брашно пресято
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 0,5 ч.л. сол
  • пудра захар
  • За плънката:
  • 1 ч.ч. сметана за разбиване
  • 0,7 ч.ч. захар
  • 0,5 ч.л. ванилия течна
  • 2 ч.ч. ягоди пресни или замразени, допълнително няколко цели ягоди за декорация бита сметана (по желание)

Време: 40 мин.
Ниво: професионално

Large yagodovo kremovo rulo

Начин на приготвяне

  1. В купа с помощта на миксер разбиваме яйцата с ванилията на висока скорост за около 5 минути.
  2. Постепенно добавяме захарта и продължаваме да бием, докато захарта се разтвори. 
  3. Смесваме заедно брашното, бакпулвера и солта и постепенно ги добавяме към яйчената смес, като продължаваме да разбъркваме. 
  4. Изсипваме сместа върху намазана с масло хартия за печене, с която сме покрили тава. Разстиляме тестото внимателно и равномерно. 
  5. Печем на 180-200 градуса за 10-12 минути или докато кексът леко покафенее. 
  6. Обръщаме сладкиша върху кърпа, поръсена с пудра захар. 
  7. След това обелваме от хартията и навиваме на руло заедно с кърпата. 
  8. Оставяме да се охлажда в хладилника. 
  9. За пълнежа разбиваме сметаната, захарта и ванилията. 
  10. Развиваме кейка и го намазваме със сметаната. 
  11. Поръсваме с нарязаните на ситно ягоди. 
  12. Отново навиваме кейка на руло, поръсваме хубаво с пудра захар и гарнираме с ягоди или други горски плодове.