Продукти
-
4
яйца
-
1
ч.л.
ванилия
течна
-
0,7
ч.ч.
захар
-
0,7
ч.ч.
брашно
пресято
-
1
ч.л.
бакпулвер
-
0,5
ч.л.
сол
-
пудра захар
-
За плънката:
-
1
ч.ч.
сметана
за разбиване
-
0,7
ч.ч.
захар
-
0,5
ч.л.
ванилия
течна
-
2
ч.ч.
ягоди
пресни или замразени, допълнително няколко цели ягоди за декорация бита сметана (по желание)
|
Време: 40 мин.
Ниво: професионално
|
Начин на приготвяне
- В купа с помощта на миксер разбиваме яйцата с ванилията на висока скорост за около 5 минути.
- Постепенно добавяме захарта и продължаваме да бием, докато захарта се разтвори.
- Смесваме заедно брашното, бакпулвера и солта и постепенно ги добавяме към яйчената смес, като продължаваме да разбъркваме.
- Изсипваме сместа върху намазана с масло хартия за печене, с която сме покрили тава. Разстиляме тестото внимателно и равномерно.
- Печем на 180-200 градуса за 10-12 минути или докато кексът леко покафенее.
- Обръщаме сладкиша върху кърпа, поръсена с пудра захар.
- След това обелваме от хартията и навиваме на руло заедно с кърпата.
- Оставяме да се охлажда в хладилника.
- За пълнежа разбиваме сметаната, захарта и ванилията.
- Развиваме кейка и го намазваме със сметаната.
- Поръсваме с нарязаните на ситно ягоди.
- Отново навиваме кейка на руло, поръсваме хубаво с пудра захар и гарнираме с ягоди или други горски плодове.
|