Ягодово суфле
Продукти
50 г
брашно
30 г
масло
1
бакпулвер
1
ванилия
150 мл.
сметана
3
яйца
150 г
захар
500 г
ягоди пресни
1 щипка
сол
Време:
15 мин.
Ниво:
средно
Начин на приготвяне
Почистваме и поръсваме ягодите със 70 г от захарта и ги оставяме да престоят така докато попият.
След това отцеждаме ягодовия сок.
В купа разбиваме жълтъците с останалата захар. Добавяме брашното пресято с бакпулвер и ванилия, сметаната и солта.
Отцеденият по-рано ягодов сок смесваме с белтъците разбити на сняг.
Смесваме двете купи и разбиваме до хомогенност.
Изсипваме във формички и печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, около 10 минути.