Продукти
-
1
ч.л.
червен пипер
-
200
г
грах
от консерва
-
100
г
ориз
-
30
мл
олио
-
3
чушки
-
400
г
гъби
-
3
домата
-
3
глави
лук
-
1
кг.
ярешко месо
без кост
-
100
мл
вино
-
4
яйца
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
-
1
връзка
магданоз
Начин на приготвяне
- Нарязваме месото на парчета и го запържваме леко в 2-3 с.л. от мазнината. Изваждаме го и в същата мазнина запържваме леко ситно нарязаният лук. Прибавяме част от ситно нарязаните червени домати и червеният пипер.
- Въръщаме месото, посоляваме го и доливаме гореща вода и виното. Оставяме го да заври и след това прибавяме гъбите, а след десетина минути - граха и чушките, нарязани на ивички.
- След като месото и гъбите омекнат прибавяме останалата мазнина и изчистеният и измит ориз. Прехвърляме всичко в гювеч, покриваме го и го слоагаме да се пече.
- Малко преди да го извадим от фурната, добавяме останалите нарязани домати, разбъркваме с голяма лъжица и слагаме яйцата едно по едно. Допичаме за още 10-15 минути.
- Готовият гювеч с поръсваме със счукан черен пипер и ситно нарязан магданоз.