Ярешко в гювеч

Продукти

  • 1 ч.л. червен пипер
  • 200 г грах
    от консерва
  • 100 г ориз
  • 30 мл олио
  • 3 чушки
  • 400 г гъби
  • 3 домата
  • 3 глави лук
  • 1 кг. ярешко месо
    без кост
  • 100 мл вино
  • 4 яйца
  • сол
    на вкус
  • черен пипер
    на вкус
  • 1 връзка магданоз

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме месото на парчета и го запържваме леко в 2-3 с.л. от мазнината. Изваждаме го и в същата мазнина запържваме леко ситно нарязаният лук. Прибавяме част от ситно нарязаните червени домати и червеният пипер. 
  2. Въръщаме месото, посоляваме го и доливаме гореща вода и виното. Оставяме го да заври и след това прибавяме гъбите, а след десетина минути - граха и чушките, нарязани на ивички. 
  3. След като месото и гъбите омекнат прибавяме останалата мазнина и изчистеният и измит ориз. Прехвърляме всичко в гювеч, покриваме го и го слоагаме да се пече. 
  4. Малко преди да го извадим от фурната, добавяме останалите нарязани домати, разбъркваме с голяма лъжица и слагаме яйцата едно по едно. Допичаме за още 10-15 минути. 
  5. Готовият гювеч с поръсваме със счукан черен пипер и ситно нарязан магданоз.