Начин на приготвяне
- Нарязваме месото на парчета и го запържваме леко в 2-3 с.л. от мазнината. Изваждаме го и в същата мазнина запържваме леко ситно нарязаният лук. Прибавяме част от ситно нарязаните червени домати и червеният пипер.
- Въръщаме месото, посоляваме го и доливаме гореща вода и виното. Оставяме го да заври и след това прибавяме гъбите, а след десетина минути - граха и чушките, нарязани на ивички.
- След като месото и гъбите омекнат прибавяме останалата мазнина и изчистеният и измит ориз. Прехвърляме всичко в гювеч, покриваме го и го слоагаме да се пече.
- Малко преди да го извадим от фурната, добавяме останалите нарязани домати, разбъркваме с голяма лъжица и слагаме яйцата едно по едно. Допичаме за още 10-15 минути.
- Готовият гювеч с поръсваме със счукан черен пипер и ситно нарязан магданоз.
|