Продукти
-
1
ч.л.
червен пипер
-
2
зърна
карамфил
-
0,5
ч.л.
канела
-
половин
дафинов лист
-
1
връзка
магданоз
-
100
мл.
червено вино
-
2
с.л.
оцет
-
100
мл.
зехтин
-
1
ч.л.
черен пипер
-
1
ч.л.
сол
-
2
глави
червен лук
-
1
октопод
Начин на приготвяне
- Изчистваме, начукваме, изстъргваме и нарязваме октопода. Слагаме го да се вари в собствен сос на слаб огън.
- Когато месото омекне, прибавяме няколко лъжици зехтин.
- В останалия зехтин задушаваме лука, слагаме октопода и добавяме виното и оцета.
- След това прибавяме подправките и оставяме на слаб огън за около час. (Може да добавим също нарязани гъби, моркови и целина).
- Ястието сервираме топло, поръсено със ситно нарязан магданоз.
Съвет:
Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).