Продукти
-
1
ч.л.
черен пипер
смлян
-
0,5
ч.л.
сол
-
60
гр.
зелен боб
от консерва
-
3
с.л.
олио
-
2
ч.л.
брашно
-
2
с.л.
сметана
-
500
гр.
калмари
-
1
връзка
пресен лук
Начин на приготвяне
- Почистваме калмарите, измиваме ги и леко ги начукваме. Нарязваме ги на парченца, посоляваме, поръсваме с черен пипер и ги изпържваме в сгорещеното олио.
- Добавяме едро нарязания лук, зеленият боб, посипваме с брашното и запържваме няколко минути.
- Поставяме сместа в тенджера, добавяме малко вода и сметаната, похлупваме с капак и задушаваме 15-20 минути.
- Сервираме топли.
Съвет:
Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).