Продукти
-
5
г
чубрица
-
10
г
джоджен
нарязан на ситно
-
20
г
магданоз
нарязан на ситно
-
1
червена чушка
-
1
ч.ч.
бира
-
1
ч.л.
червен пипер
-
1
връзка
зелен лук
-
1
кг.
охлюви
пресни, сварени и почистени
-
15
г
масло
и малко олио
-
2
г
черен пипер
-
сол
на вкус
Начин на приготвяне
- Запържваме сварените и почистени охлюви в 2 с.л. олио, заедно с бялата част на лука.
- Добавяме останалата част от лука, нарязан на ситно, нарязаната чушка и червеният пипер, и заливаме с бирата.
- Оставяме на слаб огън да покъкри, докато течността се изпари наполовина.
- Поръсваме със ситно нарязаните магданоз и джоджен, добавяме маслото, черния пипер, чубрицата и сол на вкус.
- След 5 минути отдръпваме от огъня, покриваме с капак и оставяме за малко, да се задуши. Сервираме.