Задушено говеждо месо с червено вино

Продукти

  • 1 кг пържоли от говеждо , нарязана на малки парчета
  • 180 г бекон , нарязан
  • 2 с.л. олио
  • 2 глави лук , нарязани
  • 2 моркова
  • 3 картофа
  • 1 с.л. брашно
  • 300 мл червено вино
  • 300 мл телешки бульон
  • 2 с.л. соев сос
  • 100 г гъби
  • 1 ч.л. риган
  • 4 с.л. магданоз , нарязан

Време: 130 мин.
Ниво: средно

Large zadusheno govezhdo meso s cherveno vino

Начин на приготвяне

  1. Загряваме фурната до 160 градуса. 
  2. Изпичаме бекона и в същия тиган запържваме пържолата, като добавяме олио или масло, ако преценим, че е необходимо.
  3. След което на слаб огън запържваме лук до златисто. Добавяме морковите и картофите, готвим за около 2 минути. 
  4. Разбъркваме брашното с малко количество от виното, след което се добавят в тигана с останалото вино и соевия сос. 
  5. Разбъркваме до кипване и докато не се сгъсти. 
  6. Добавяме гъбите и билките, покриваме всичко плътно и оставяме да се готви във фурната за два часа или докато месото омекне. 
  7. След като е готово поръсваме със ситно нарязания магданоз и сервираме.