Заешко с картофи

Продукти

  • черен пипер
    на вкус
  • 1 скилидка чесън
  • 2 ч.ч. бульон
    , зеленчуков
  • 1 кг картофи
  • 300 г лук
  • 1 кг заешко
  • сол
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Почистваме заека, измиваме го и го накисваме във вода за 2 часа. 
  2. В сгорещена мазнина запържваме по 10 минути от двете страни месото. 
  3. Изсипваме зеленчуковия бульон и оставяме да заври. 
  4. Добавяме нарязания на ситно лук и пържим до златисто. Разбъркваме и оставяме за още 15 минути. 
  5. Добавяме картофите и чесъна. Разбъркваме и оставяме за още десет минути. 
  6. Овкусяваме със сол и черен пипер. 
  7. По желание, поръсваме с малко риган. 
  8. Сервираме горещо.