Продукти
-
220
г
моркови
-
180
г
целина
-
4
скилидки
чесън
-
1
глава
лук
-
50
г
брашно
-
1
заек
(около 1 кг)
-
100
г
чоризо
-
1
ч.л.
мащерка
-
0,5
ч.л.
сос "уорчестър"
-
1
щипка
универсална подправка
-
1,5
л
бульон
- пилешки
-
5
картофа
-
бял пипер
на вкус
Начин на приготвяне
- Месото се нарязва на големи парчета, овалва се в брашно и се оставя настрана заедно с останалото брашно.
- Зеленчуците (без картофите) се нарязват и се поръсват с останалото брашно, след което се слагат в дълбока тенджера и се разбъркват.
- Добавя се чесънът, мащерката и универсалната подправката, след което се разбърква отново. Добавя се и сосът Уорчестър.
- Парчетата чоризо и нарязаните картофи се задушават. Добавят се месото и бульонът, след което се разбърква.
- Готви се бавно на средна към ниска температура. Когато месото е готово, лесно ще се къса с вилица.
- Преди сервиране се поръсва с бял пипер.