Запържено свинско месо върху подложка от картофено пюре

Продукти

  • 400 г свинско месо
    без кост
  • 0,5 ч.ч. вода
  • 100 мл. червено вино
  • 3 г черен пипер
  • 3 г червен пипер
  • сол
    на вкус
  • 2 г кимион
  • 2 г захар
  • олио
    за пържене
  • за пюрето:
  • 500 г картофи
    сварени
  • 100 мл. прясно мляко
    топло
  • 30 г масло
  • сол
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме свинското на порции и го слагаме в тиган заедно с водата, виното и малко сол.
  2. След като водата изври, добавяме малко олио и оставяме да се запържи хубаво (обръщаме и от двете страни). 
  3. Оставяме да омекне месото и преди да го отстраним от котлона, прибавяме подправките. Разбъркваме.
  4. За пюрето: пасираме картофите заедно с млякото и маслото. Добавяме сол на вкус.
  5. Ястието сервираме като слагаме малко пюре и върху него парче месо. По желание, гарнираме със свежи подправки на вкус.