Продукти
-
400
г
свинско месо
без кост
-
0,5
ч.ч.
вода
-
100
мл.
червено вино
-
3
г
черен пипер
-
3
г
червен пипер
-
сол
на вкус
-
2
г
кимион
-
2
г
захар
-
олио
за пържене
- за пюрето:
-
500
г
картофи
сварени
-
100
мл.
прясно мляко
топло
-
30
г
масло
-
сол
на вкус
Начин на приготвяне
- Нарязваме свинското на порции и го слагаме в тиган заедно с водата, виното и малко сол.
- След като водата изври, добавяме малко олио и оставяме да се запържи хубаво (обръщаме и от двете страни).
- Оставяме да омекне месото и преди да го отстраним от котлона, прибавяме подправките. Разбъркваме.
- За пюрето: пасираме картофите заедно с млякото и маслото. Добавяме сол на вкус.
- Ястието сервираме като слагаме малко пюре и върху него парче месо. По желание, гарнираме със свежи подправки на вкус.