Запечен карфиол по гръцки

Продукти

  • 100 мл бульон
  • 100 гр доматено пюре
  • 1 стрък праз лук
  • 400 гр кайма смес
  • 1 глава карфиол
  • 100 гр заквасена сметана
  • 200 гр кашкавал
  • сол
  • черен пипер

Време: 60
Ниво: лесно

Large zapechen karfiol

Начин на приготвяне

1. Измиваме карфиола и го накъсваме на розички. Бланшираме го за 1-2 мин.

2. Задушаваме праз лук нарязан на колелца с малко олио и сол. Добавяме и каймата и задушаваме.

3. Разбъркваме сметаната, бульона и доматеното пюре. Добавяме сол и черен пипер. Изсипваме в тавичка  заедно със задушения лук и кайма.

4. Подреждаме розичките карфиол и поръсваме с настъргания кашкавал. Печем на умерена фурна около 30 мин.