Продукти
-
3
големи
патладжана
-
200
гр
шунка
-
1
червена чушки
-
2
зелени чушки
-
малка глава
лук
-
200
мл готварска
сметана
-
кашкавал
-
олио
-
сол
-
черен пипер
Начин на приготвяне
1. Разрязваме патладжаните на половина и правим разрези с нож в средата. Така по-лесно ще отделим месестата част. Слагаме ги в микровълновата на висока степен за 7 минути.
2. Междувременно нарязваме всички зеленчуци на дребно. Нарязваме и шунката на кубчета и я запържваме до златисто.
3. След като патладжаните са изстинали, с помощта на малка лъжица премахваме средата, за да могат да се напълнят.
4. Нарязаните зеленчуци запържваме в тиган с малко олио и добавяме средата на патладжана. Запържваме за още няколко минути, като подправяме със сол и черен пипер.
5. Добавяме запържената шунка към зеленчуците и добавяме готварската сметана. Готвим няколко минути.
Напълваме патладжаните с получената смес, поръсваме ги с кашкавал и печем на предварително загрята футна на 180 градуса за 10 минути