Запечени картофи с кашкавал и бекон

Продукти

  • 2 глави лук
  • 700 г картофи
  • 180 г кашкавал
  • 160 г бекон
  • 1 червена чушка
  • 1 зелена чушка
  • 50 г гъби
  • 1,5 ч.ч. мляко
  • сол
  • черен пипер

Време: 50 мин.
Ниво: лесно

Large zapecheni kartofi s kashkaval i bekon

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме и обелваме картофите. Нарязваме ги на кубчета. 
  2. Нарязваме бекона и го запържваме в тиган без мазнина. 
  3. Почистваме и нарязваме лука и го запържваме в отделената от бекона мазнина заедно с нарязаните на чушки и гъби. 
  4. В голяма купа смесваме всички продукти заедно с млякото и сол и пипер на вкус.
  5. Изсипваме ги в иенска тавичка, поръсваме с настъргания кашкавал и печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, до златисто.