Запечени картофи с розмарин и чесън

Продукти

  • 4 стръка прясна мащерка
  • 4 стръка пресен розмарин
  • 4 скилидки чесън
  • 5 с.л. зехтин
  • 3 с.л. ябълков оцет
  • сол
  • 800 г картофи

Начин на приготвяне

1. Обелваме и нарязваме картофите на едри парчета. Сваряваме в подсолена вода за 10 мин.

2. Намазваме тавичка със зехтин, слагаме картофите и ги посоляваме и ги запичаме за около 30 мин. на 180 градуса докато омекнат.

3. Приготвяме дресинг от оцета, зехтина, счукания чесън. Изваждаме картофите, можем да ги натиснем леко с вилица, за да могат да поемат повече от дресинга.

4. Поливаме ги с приготвения дресинг, слагаме прясната мащерка и розмарин и запичаме до златисто.