Продукти
-
сол
на вкус
-
5
картофа
-
20
г
пармезан
-
1
с.л.
краве масло
+ 25 г разтопено масло, за заливка
-
1
к.ч.
прясно мляко
Начин на приготвяне
- Почистваме, измиваме и нарязваме картофите на парчета. Сваряваме ги в посолена вода, след което ги отцеждаме.
- Намачкваме картофите с ръчна преса и към тях прибавяме затоплените масло и мляко.
- Разбъркваме добре и посоляваме на вкус.
- Поставяме в подходящ съд за печене и заливаме с разтопеното масло. Печем в умерена фурна (180-200 градуса) около 15-20 минути.
- Поръсваме с настъргания пармезан, по желание гарнираме с малко пресен магданоз и сервираме.