Запечено козе сирене върху патладжан и аспержи
|
Продукти
-
сол
на вкус
-
босилек
на вкус
-
масло
на вкус
-
чесън
на вкус
-
бяло вино
на вкус
-
зехтин
на вкус
-
100
г
патладжан
-
200
г
доматено рагу
-
140
г
козе сирене
-
60
г
аспержи
|
Време: 25 мин.
Ниво: професионално
|
Начин на приготвяне
- Патладжана изпичаме на скара. След това го мариноваме в зехтин и чесън.
- Задушаваме аспержите в масло с малко сол. Глазираме ги с малко бяло вино.
- След това нареждаме патлаждана, върху него задушените аспержи, половината от доматеното рагу и козето сирене.
- Запичаме в предварително загрята на 220-230 градуса фурна.
- След това оформяме в чиния, като гарнираме с останалата част от доматеното рагу и пресен босилек.
* Запечено козе сирене върху патладжан и аспержи може да опитате в ресторант „Crystal Palace“.
|