Запечено сирене халуми в бекон върху канапе от босилек

Продукти

  • 80 г бекон
  • 150 г сирене халуми
  • за гарниране:
  • лимонена трева
  • 50 г маслинова паста
  • за канапето:
  • 5 г кедрови ядки
  • 50 мл зехтин
  • 0,5 връзка босилек
  • 2 г бял пипер
  • 2 г сол
  • 10 г сирене "пармезан"

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме сиренето на четири еднакви части. Увиваме го в лентите бекон и запичаме в предварително загрятана 180 градуса фурна.
  2. За канапето от босилково песто: пасираме всички продукти до получаването на хомогенна смес.
  3. Преди сервиране гарнираме с маслиновата паста и лимонена трева.