Запеканка с месо и зеленчуци

Продукти

  • черен пипер
    на вкус
  • сол
    на вкус
  • 100 г майонеза
  • 1 с.л. олио
  • 1 глава лук
  • 1 домат
  • 150 г сирене
  • 4 бр. картофи
    , големи
  • 300 г кайма
    , говежда
  • 1 яйце
    , сурово

Начин на приготвяне

  1. Към готовата говежда кайма добавяме едно сурово яйце и овкусяваме със сол и черен пипер. Разбъркваме. 
  2. Намазваме дъното на подходяща тава с олиото. Нареждаме нарязаните на кръгчета картофи. 
  3. От 4 с.л. майонеза, 3 с.л. гореща вода и подправки на вкус забъркваме сос, докато стане еднородна смес. Поливаме картофите. 
  4. Добавяме нарязания лук, домат, каймата и настърганото сирене. 
  5. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 35 минути.