Продукти
-
дафинов лист
на вкус
-
черен пипер
на вкус
-
1
с.л.
масло
-
сол
на вкус
-
1
ч.л.
захар
-
2
с.л.
доматено пюре
-
1
глава
лук
-
1
морков
-
300
г
гъби
- пресни , манатарки или други по избор
-
1
кг
прясно зеле
Начин на приготвяне
- Зелето се нарязва ситно и с маслото и малко вода и оцет се задушава около 40 минути. Добавят се доматеното пюре, нарязания морков, захарта, солта и подправките и се оставят на огъня за още 15-20 минути.
- Гъбите се почистват, измиват и кипват за около 10-15 минути, след което се отцеждат, нарязват на кръгчета и запържват в маслото. В същата мазнина се запържва и лукът и се смесва с гъбите и солта и пипера. Половината от задушеното зеле се изсипва в тавичка, върху него се разполага гъбената смес и се покрива с останалото зеле. Отгоре се поръсват галета и малко масло и се запича.